Voormalig Tourwinnaar hoopvol over toekomst Luxemburgse veldritsport

//Voormalig Tourwinnaar hoopvol over toekomst Luxemburgse veldritsport

Voormalig Tourwinnaar hoopvol over toekomst Luxemburgse veldritsport

Dit weekend staan in het Luxemburgse Bièles de wereldkampioenschappen veldrijden op het programma. Voormalig Tourwinnaar Andy Schleck, die drie jaar geleden stopte met wielrennen, koestert weinig hoop op een medaille voor zijn thuisland. Toch ziet hij de toekomst rooskleurig tegemoet. “De Luxemburgse veldrijders kunnen over twee à drie jaar de top bereiken”, laat hij niet misverstaan bij Wielerflits

Hoewel hij de kansen van de Luxemburgers niet hoog acht, verheugt Schleck zich op de titelstrijd. “Bij de beloften en elites hebben we geen renners die in aanmerking komen voor het podium, zelfs niet voor de top-10. Christine Majerus kan dat echter wel bij de vrouwen. Ze is er klaar voor. Net als Tristan Parrotta bij de junioren. Hij is zeer sterk. En er is nog potentieel in Luxemburg. Als ze in het veldrijden blijven, kunnen ze binnen de twee à drie jaar de top bereiken.”

Andy Schleck gaf aan Wielerflits ook nog zijn pronostiek mee voor de wedstrijd bij de elites. “Ik ga niet mee in het verhaal van een tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Ik zag Lars Van der Haar en Sven Nys op het parkoers en ze hebben alles goed geïnspecteerd. Voor velen is Van der Haar een outsider, maar voor mij is hij de favoriet”, klinkt het.

Archieffoto Chris Forrest: Andy Schleck als profrenner.

About the Author:

Geef een reactie