Sleutelbeenbreuk #54

//Sleutelbeenbreuk #54

Sleutelbeenbreuk #54

Toen ik klaar was met douchen en me omkleedde, zag ik Frits Kesterhof van het Zeeuws-Vlaams Cycling Team eveneens in de kleedkamer zitten. Hij bleek mee de finale gekleurd te hebben.

“Wat is het nog geworden?”, vroeg ik hem.
“Ik ben derde geworden”, zei hij met een grijns op zijn gezicht.
“Hans Molenmeester heeft uiteindelijk Bram Mosselmans in een sprint-à-deux verslagen. Daarnaast werd Rinus Mortelaer nog zesde. Maarten zal dus tevreden zijn.”

“Dat denk ik ook wel. Beter kan haast niet. Hoe is het met Klaas afgelopen?”
Ik zag de gelaatsuitdrukking van Frits veranderen.
“Niet best. Ik heb net Maarten gebeld. Hij was met Klaas meegegaan in de ambulance. In het ziekenhuis hebben ze röntgenfoto’s gemaakt. Daaruit bleek dat hij een sleutelbeenbreuk heeft opgelopen. Hij zal deze avond nog geopereerd worden.”

Er volgde een korte stilte.
“Heftig”, bracht ik het gesprek terug op gang. “En dat in zijn laatste wedstrijd voor de Grand Prix de l’Alpe d’Huez. Gaat hij dat nog halen?”
“Nee, dat is onmogelijk. Hij zou voor zo’n zes weken zijn uitgeschakeld. Als het herstel goed verloopt, mag hij binnenkort rustig op de hometrainer fietsen. Daarna zou het nog twee weken duren vooraleer hij de weg op mag. Ik ga hem morgen samen met de andere ploeggenoten bezoeken in het ziekenhuis. Hij moet namelijk nog een dag blijven ter observatie. Ga je mee?”
“Natuurlijk.”
Ik was geschrokken van het verdict. Wat kon de wielersport keihard zijn.

Twitter: Jurre de Fouw
Like onze Facebook-pagina en mis niets van Wielertalent!
Wie is Jurre de Fouw? Klik hier!

About the Author:

Zeeuws-Vlaming, wielerliefhebber pur sang en een fanatieke hardloper.

Geef een reactie