Lieuwe Westra hangt fiets aan de haak

//Lieuwe Westra hangt fiets aan de haak

Lieuwe Westra hangt fiets aan de haak

Lieuwe Westra neemt afscheid van de wielersport. Dat heeft zijn ploeg Wanty-Groupe Gobert bevestigd. De 34-jarige Fries bracht gisteren al het nieuws naar buiten op Facebook, maar nadien verwijderde hij dat bericht. Nu lijkt hij alsnog definitief de wielersport vaarwel te zeggen. “Zondagavond hebben we een mail ontvangen van Lieuwe waarin hij bevestigt dat hij om persoonlijke redenen een punt achter zijn sportcarrière zet. We respecteren zijn beslissing”, luidt de mededeling van ploegmanager Jean-François Bourlart. 

Lieuwe Westra begon in 2009 zijn profcarrière bij Vacansoleil. Voor die ploeg won hij in zijn debuutjaar meteen een etappe en het eindklassement in de Ronde van Picardië. Daarna was hij onder meer succesvol in de Ronde van België en Parijs-Nice. In 2013 kroonde hij zich zelfs tot Nederlands kampioenschap tijdrijden. Hij kwam daardoor ook in de belangstelling van buitenlandse ploegen te staan.

Vanaf 2014 reed Westra voor het Kazachse Astana. Namens die ploeg behaalde hij ritzeges in de Ronde van Catalonië en het Critérium du Dauphiné. Afgelopen jaar schreef Lieuwe Westra nog de Driedaagse de Panne-Koksijde op zijn naam. Eind juli dacht hij echter al aan stoppen vanwege motivatieproblemen. Westra hoopte bij Wanty-Groupe Gobert de liefde voor de wielersport terug te vinden, maar kort voor de seizoensstart beëindigt hij alsnog zijn wielercarrière.

Uitgelichte foto Christopher Jobb: Lieuwe Westra speelde afgelopen voorjaar nog een hoofdrol in de Driedaagse de Panne-Koksijde.

About the Author:

Zeeuws-Vlaming, wielerliefhebber pur sang en een fanatieke hardloper.

Geef een reactie