Contador reageert op kritiek Tinkov: “Ik ga geen energie verspillen aan hem”

//Contador reageert op kritiek Tinkov: “Ik ga geen energie verspillen aan hem”

Contador reageert op kritiek Tinkov: “Ik ga geen energie verspillen aan hem”

De 34-jarige Alberto Contador komt vanaf dit seizoen uit voor Trek-Segafredo, maar reed de voorbije seizoenen voor de Tinkoff-ploeg van de rijke Russische zakenman Oleg Tinkov. De relatie tussen Tinkov en Contador is echter in de loop der tijd vertroebeld. Tinkov uitte de laatste maanden veel kritiek op de Spanjaard. Na lang stilzwijgen reageert Contador voor het eerst op zijn voormalige ploegbaas. “De kritiek van Tinkov raakt me niet”, liet hij maandag aan de Spaanse radiozender Cadena Ser weten. 

Tinkov, die dit seizoen het wielrennen vaarwel zegde, noemde Contador ‘een bron van wanorde’. “Ik respecteer hem als renner, maar niet als persoon”, zei de Rus eveneens over de Spanjaard in zijn afscheidsinterview met Cyclingnews.

Contador reageerde onlangs voor het eerst op de kritiek van zijn voormalige baas. “De uitspraken van Oleg Tinkov zijn iets uit het verleden”, zei Contador. “Ik ga geen energie meer aan hem verspillen.” Toch kon ‘El Pistolero’ het niet laten om ook enkele prikjes uit te delen. “Tinkov had veel geld en kocht daarmee een wielerteam. Hij wist echter niet hoe hij het moest leiden. Ik heb een aantal waarden en één daarvan is respect hebben voor anderen. Maar blijkbaar denkt niet iedereen zo. Zijn kritiek raakt me eigenlijk niet.”

Contador wil zich op de toekomst concentreren en gaat bij zijn nieuwe werkgever Trek-Segafredo opnieuw voor eindwinst in de Tour de France. “Ik start altijd met de intentie om te winnen. Ik zou zelfs niet naar de Tour gaan als het niet om te winnen was”, klinkt het ambitieus. Contador won ‘La Grande Boucle’ al in 2007 en 2009.

Foto Christopher Jobb: Alberto Contador tijdens de proloog van Parijs-Nice in 2016.

Door | 2017-01-13T16:34:50+00:00 januari 13th, 2017|Categorieën: Nieuws|Tags: , , , , |0 Reacties

About the Author:

Geef een reactie